Skip to content
theamazingworld.grΟ Νταγκ, αυτή η άσχημη πατάτα απο τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο

Ο Νταγκ, αυτή η άσχημη πατάτα απο τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο

  ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ, Νέα Ζηλανδία (AP) – Ο Κόλιν και η Ντόνα Κρεγκ-Μπράουν ξεβόταναν τον κήπο τους στη Νέα Ζηλανδία όταν η σκαπάνη του Κόλιν χτύπησε κάτι τεράστιο ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του χώματος.

  Καθώς το ζευγάρι γονάτισε και άρχισε να σκάβει γύρω από το αντικείμενο, ο Κόλιν αναρωτήθηκε μήπως επρόκειτο για κάποιο περίεργο μανιτάρι, μια γιγάντια σφολιάτα. Αφού ο Κόλιν το έσφιξε με το πιρούνι του κήπου του, έξυσε ένα κομμάτι δέρμα και το δοκίμασε.

  Πατάτα.

  «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε», είπε η Ντόνα. «Ήταν απλά τεράστιο».

  Και όχι αρκετά όμορφο. Η Donna περιγράφει την εμφάνισή της ως μια πιο άσχημη, μεταλλαγμένη εμφάνιση.

  Αλλά είναι ίσως η μεγαλύτερη πατάτα ποτέ. Όταν το ζευγάρι τον οδήγησε στο γκαράζ και τον τοποθέτησε πάνω από την παλιά τους ζυγαριά, ζύγιζε αξιοσημείωτα 7,9 κιλά (17,4 λίβρες). Αυτό ισοδυναμεί με μερικές σακούλες με συνηθισμένες πατάτες ή ένα μικρό σκυλί.

  Τις εβδομάδες από το ασυνήθιστο εύρημα τους τον Αύγουστο. 30, η πατάτα του ζευγαριού έγινε κάτι σαν διασημότητα γύρω από τη μικρή φάρμα τους κοντά στο Χάμιλτον. Ονόμασαν την πατάτα Νταγκ από τον τρόπο που την ανακάλυψαν και ο Κόλιν έφτιαξε ακόμη και ένα μικρό καρότσι για να τη μεταφέρει.

  «Του βάλαμε το καπέλο. Τον βάλαμε στο Facebook, τον πηγαίναμε βόλτα, του δίναμε λίγη ηλιοφάνεια», είπε ο Κόλιν. «Είναι κάπως αστείο. Είναι εκπληκτικό αυτό που διασκεδάζει τους ανθρώπους».

  Το πιο επίσημο βάρος στο τοπικό αγροτικό κατάστημα έδωσε στον Νταγκ 7,8 κιλά. Καταγεγραμμένη στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, η πιο βαριά πατάτα είναι ένα βρετανικό τέρας του 2011, το οποίο ζύγιζε σχεδόν 5 κιλά. Το ζευγάρι λέει ότι έχει κάνει αίτηση στο Guinness για τη διάγνωση του Doug και περιμένουν απάντηση.

  Ο Γκίνες είπε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την αίτηση και ότι η βρετανική πατάτα παραμένει ο κάτοχος του ρεκόρ, τουλάχιστον προς το παρόν.

  Ο Κόλιν είπε ότι δεν υπήρχαν μυστικές συμβουλές κηπουρικής. Συνήθως ρίχνουν μια χούφτα κοπριά αγελάδας και άχυρο στον κήπο και παρακολουθούν τι συμβαίνει. Είπε ότι πριν τα ζιζάνια, καλλιεργούσαν αγγούρια σε εκείνο το μέρος του κήπου τους και δεν φύτεψαν πατάτες. Ο Νταγκ πρέπει να ήταν αυτοσποράς και πιθανότατα μεγάλωσε για αρκετά χρόνια ή και περισσότερο.

  «Είναι ένα μυστήριο για μένα», είπε ο Κόλιν. «Αυτή είναι μια από τις μικρές ευχάριστες εκπλήξεις της φύσης».

  Αλλά ο Νταγκ δεν αποδείχθηκε εύκολος θάλαμος. Καθώς το ζευγάρι έδειξε την πατάτα, άρχισε να στεγνώνει και να χάνει βάρος. Η μούχλα άρχισε να αναπτύσσεται από τις πληγές του.

  «Έγινε λίγο στριφογυρισμός», είπε ο Κόλιν, αναφερόμενος στη μυρωδιά της πατάτας.

  Έτσι ο Κόλιν καθάρισε τον Νταγκ όσο καλύτερα μπορούσε και έβαλε την πατάτα στην κατάψυξη όπου και παραμένει.

  Αλλά ο Κόλιν μπορεί να μην έχει τελειώσει ακόμα με τον Νταγκ. Ο Κόλιν, ένας ερασιτέχνης ζυθοποιός, είπε ότι ήθελε να μετατρέψει τον Νταγκ σε μια ωραία σταγόνα βότκα πατάτας.

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του ιστότοπου www.theamazingworld.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο στη σελίδα μας. Σύμφωνα με τον Ν. 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.