Skip to content
theamazingworld.grΤουρισμός – Οι Βρετανοί επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022

Τουρισμός – Οι Βρετανοί επιλέγουν την Ελλάδα για το 2022

  Η ψήφος εμπιστοσύνης των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών και των tour operators στην Ελλάδα εκφράστηκε και σε νέα συμφωνία που συνήφθη στο πλαίσιο του WTM στο Λονδίνο. Μετά τη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EasyJet Johan Lundgren και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της EasyJet Holidays Garry Wilson, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας κατά 500.000 θέσεις σε σύγκριση με το 2019.

  Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι διαθέσιμες θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,6 εκατ. από 1,1 εκατ. το 2019, με την πρόθεση να φτάσουν τα 2 εκατ. θέσεις.

  Επιπλέον, στη συνάντηση εκφράστηκε η προθυμία της εταιρείας να λειτουργήσει τη βάση, είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.

  Στοιχηματίστε στον αειφόρο τουρισμό

  WTM London Excel

  Ο Κύριος Κικίλιας συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΕ) Zurab Pololikashvili.

  Επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο του WTM, ήταν η «εγκατάσταση» του βιώσιμου τουρισμού στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Πολωνικού Οργανισμού Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού αναμένεται να συγκαλέσει τον Νοέμβριο ειδική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, υπό την προεδρία της Ελλάδας.

  Έτσι, η Ελλάδα συνεχίζει τον ηγετικό της ρόλο στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού και ζητημάτων ασφάλειας.

  Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι στον τουρισμό, να οδηγούμε τις προσπάθειες σε ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού και να το μετατρέπουμε σε πρακτικές συμβατές με τον υπόλοιπο κόσμο που θα εφαρμόζονται πάντα». προσθέτουν ότι «ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ήδη χθες ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με νησιά όπως η Αστυπάλαια και η Χάλκη. «Στο κομμάτι της στρατηγικής όπου θα επιδιώξουμε συνεργασία και κατανόηση με άλλες χώρες, πιστεύω ότι ένα νέο μοντέλο βιώσιμου τουρισμού και ένα νέο βιώσιμο τουριστικό προϊόν με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα πρέπει να προχωρήσουν μαζί».

  Επιπλέον, αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας στην Ελλάδα για την επανεκπαίδευση στον τουρισμό και τη βελτίωση των προσόντων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (επανακατάρτιση και αναβάθμιση προσόντων).

  Έμφαση σε διακοπές πόλης και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς

  WTM London Excel

  Ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Βρετανό Υπουργό Τουρισμού Nigel Huddleston, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του World Travel and Tourism Council (WTTC), Julia Simpson, την Visit Britain President Sally Balcombe, τον Πρόεδρο Independent Tour Operators Noel Josephides και τους Ανώτερους Διευθυντές της British Airways.

  Στο πλαίσιο της προβολής της χώρας, ο κ. Ο Κικίλιας έχει επίσης δώσει αρκετές συνεντεύξεις στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς (CNN, CNBC, Sky News, Euronews) και βρετανικές εφημερίδες (Financial Times, The Daily Telegraph).

  Σε όλες τις συνεντεύξεις του, ο Υπουργός Τουρισμού προέτρεπε τους Βρετανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα, «φωτίζοντας» λιγότερο γνωστούς προορισμούς και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο city break, αλλά και στη στρατηγική απόφαση της χώρας μας να γίνει παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

  Ο Υπουργός Τουρισμού είχε μια πολύ ιδιαίτερη συνάντηση στο Ελληνικό Περίπτερο, συνομιλώντας με νέους bloggers και start-ups που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

  Ο Βασίλης Κικίλιας τους ζήτησε να διαδώσουν την ομορφιά της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες μορφές τουρισμού και την ιδιαίτερη εμπειρία που μπορεί να βιώσει ένας τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα.

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του ιστότοπου www.theamazingworld.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο στη σελίδα μας. Σύμφωνα με τον Ν. 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.