Skip to content
theamazingworld.grΈνα λιοντάρι του τσίρκου κρατήθηκε φυλακισμένο για 20 χρόνια -Παρακολουθήστε την αντίδρασή του όταν το απελευθερώνουν

Ένα λιοντάρι του τσίρκου κρατήθηκε φυλακισμένο για 20 χρόνια -Παρακολουθήστε την αντίδρασή του όταν το απελευθερώνουν

  Αγαπώ τα ζώα, και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το να δένονται στο πίσω μέρος ενός φορτηγού δεν είναι μέρος για ένα ζώο, ειδικά όχι για ένα πλήρως μεγαλωμένο λιοντάρι των βουνών.

  Ωστόσο, αυτό ακριβώς ήταν το μέρος όπου ένα λιοντάρι των βουνών με το όνομα Mufasa αναγκάστηκε να ζήσει.

  Άνηκε σε ένα περιοδεύον τσίρκο στο Περού και η ζωή του καθιστούνταν μαρτύριος – όλα αυτά για να διασκεδάζουν οι άνθρωποι και να κερδίζει χρήματα ο ιδιοκτήτης του.

  Ευτυχώς, μερικοί φίλοι των ζώων ήρθαν στη διάσωσή του…

  Ακόμη και σήμερα, πολλά ζώα υφίστανται κακοποίηση και αμέλεια σε τσίρκους, ζωολογικούς κήπους και παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση για πολλά ζώα έχει βελτιωθεί, αλλά παραμένει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί.

  Γιατί χιλιάδες άστεγα ζώα αναγκάζονται ακόμη να ζουν σε στενούς χώρους και δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τις ζωές που τους αξίζουν.

  Το λιοντάρι των βουνών Mufasa βρέθηκε δεμένο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στο Περού. Εκεί ζούσε για 20 χρόνια, αναγκασμένος σε μια ζωή που ούτε ήθελε ούτε του άξιζε.

  Η τύχη ήρθε στον Mufasa αργά στη ζωή του, αλλά ευτυχώς, ήρθε. Το 2015, ο οργανισμός υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων Animal Defenders International κατάφερε να τον απελευθερώσει μετά από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς. Ο οργανισμός τον βρήκε κατά την προσπάθειά του να κλείσει έναν ολόκληρο περουβιανό τσίρκο.

  Η εμπειρία της ελευθερίας έκανε μεγάλη διαφορά στην ευημερία του Mufasa. Αντί να υποφέρει μια ζωή γεμάτη αγωνία και καταπίεση, του χορηγήθηκον το θεμελιώδες δικαίωμα που όλα τα άγρια ζώα αξίζουν – να περνά τα τελευταία του χρόνια στην αγκαλιά της φύσης, ζώντας με δικούς του όρους.

  Η ιστορία διάσωσης του Mufasa είναι όμορφη, και το παρακάτω βίντεο δείχνει το πρώτο του βήμα στην ελευθερία. Είναι εκπληκτικά όμορφο!

  Μετά τη διάσωσή του από το τσίρκο, ο Mufasa απόλαυσε μερικούς μήνες ελευθερίας πριν η υγεία του αρχίσει να χειροτερεύει.

  Το να είναι δεμένος στο πίσω μέρος ενός φορτηγού για 20 χρόνια είχε το κόστος του, οδηγώντας σε ανεπάρκεια των νεφρών και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία. Απεβίωσε το 2015, σύμφωνα με το Animal Defenders International.

  Ωστόσο, η ιστορία του συνεχίζει να φωτίζει ένα σημαντικό θέμα.

  Ο Mufasa ήταν ένα μεγαλοπρεπές, ήπιο όνομα που βρίσκονταν στη χαρά να λαμβάνει χάδια στην πλάτη. Ενώ είναι λυπηρό που δεν μπόρεσε να απολαύσει περισσότερο χρόνο στο φυσικό του περιβάλλον στον Αμαζόνιο, θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία αν δεν είχε ζήσει καθόλου την ελευθερία.

  Κανένα ζώο δεν αξίζει να υποστεί τη μοίρα που υπέστη ο Μουσταφά! Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το βίντεο για να δείξετε ότι είστε κι εσείς στο πλευρό των ζώων!

  Δημοσιεύτηκε από το Animal Bible. Το διαβάσαμε στο newsner.

  Παρακαλούμε κάντε like.

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του ιστότοπου www.theamazingworld.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς ενεργό σύνδεσμο προς το άρθρο στη σελίδα μας. Σύμφωνα με τον Ν. 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.